Prvi izbor : Gospođica Elza / Komiko
Klik za veću sliku

Prvi izbor : Gospođica Elza

0.0 (0)
Junak / serijal: Prvi izbor
Izdavač: Komiko
Datum izdavanja: 26. sep 2014.
Scenario: Manuele Fior
Crtež: Manuele Fior
88 strana
Poštovani čitaoci,

povodom gostovanja Manuelea Fiora na 12. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu (25. - 28. 9. SKC) pod našom etiketom "Prvi izbor" objavljujemo novi grafički roman ovog autora pod nazivom Gospođica Elza. Iako je Fior najviše nagrada dobio za 5000 kilometara u sekundi, nisu usamljeni oni koji smatraju da je Gospođica Elza još uspešnije delo - kako na likovnom tako i na narativnom planu.

"Na odmoru u Italiji, Elza, mlada gospođica iz Beča, saznaje da njenom ocu preti zatvorska kazna zbog dugova. Majka je u pismu moli da zatraži pomoć gospodina Dorsdeja, bogatog trgovca umetninama, kako bi sakupila potrebnu sumu novca. Tajanstveni Dorsdej devojci predlaže pogodbu: daće joj taj novac pod uslovom da ona, zauzvrat, prihvati da se pokaže naga pred njim...

Ovaj višestruko nagrađivani grafički roman Manuelea Fiora adaptacija je istoimenog dela Artura Šniclera, klasičnog austrijskog književnika s početka 20. veka, čije su knjige - zbog jevrejskog porekla autorovog i liberalnih pogleda na seksualnost i društvo u celini - javno spaljivale nacističke vlasti."

Tehnički podaci:

Prevod: Goran Kostrović
strana 88
Štampa: u boji
Format: B5
Povez: tvrdi

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (12)

Tri sene
Prvi izbor 16

Rebetiko
Prvi izbor 14

Kitaja bluz
Prvi izbor 13

Mračnim stazama
Prvi izbor 12

Ispod pokrivača
Prvi izbor

Vrle ništarije
Prvi izbor

Ledeno doba
Prvi izbor

Habibi
Prvi izbor

Svet duhova
Prvi izbor

Tišina
Prvi izbor 1

Portreti i recenzije