Šta sve možete naučiti o stripu u Beogradu u narednih 10 dana
02. maj 2017. @ 15:20  |  vesti

Šta sve možete naučiti o stripu u Beogradu u narednih 10 dana

Beograd je početak maja, po svemu sudeći, potpuno posvetio stripu. Osvrnimo se sada na neka nama zanimljiva dešavanja koja u narednih desetak dana možete posetiti u prestonici.

3. maj - Dan Taličnog Toma

Sutra u 17 časova, Dom omladine Beograda i Centar za umetnost stripa organizuju tribinu pod nazivom Dan Taličnog Toma i braće Dalton: 70 godina kauboja bržeg od svoje senke. Na trribini će se pričati o aktuelnim i budućim izdanjima ovog stripa kod nas i drugim zanimljivostima. Tribina će se održati pored knjižare Beopolis.

5. maj - Martijev rođendan

Beogradski festival stripa TRAS! ravno nedelju dana pred otvaranje proslavlja rođendan Detektiva nemogućeg, kao i predstojeće gostovanje Martijevog kreatora Alfredija Kastelija. Na ovom druženju moći će da se pogledaju i neki od autorskih plakata. Slavlje počinje u 21 čas u kafiću Džezva.12. maj - Otvaranje beogradskog festivala stripa TRAS!

Beograd je ove godine bogatiji za još jedan festoval stripa. Prvo izdanje TRAS! festivala održaće se sledećeg vikenda (od 12. do 14. maja) u Centru za kulturu Vlda Divljan i ugostiće nekoliko autora iz inostranstva. Pravo iz Italije, iz Bonellijeve kancelarije, stižu pomenuti Alfredo Kasteli, Mauro Laurenti i Valter Venturi, a biće tu još i jaka domaća podrška. Zapratite festival na Fejsbuku gde ćete pročitati i kompletan program.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije