Strip izložba s Teslom u glavnoj ulozi ove subote u Beogradu
14. feb 2015. @ 10:03  |  vesti

Strip izložba s Teslom u glavnoj ulozi ove subote u Beogradu

Galerija Štab, Crnogorska 10, Savamala - Beograd; 14.02.2015. početak u 19h.

Ove subote u od 19 časova galeriji Štab u Beogradu očekuje nas multimedijalna izložba zanimljivog koncepta. Naziv joj je Nikola Tesla - Energy & Light i u njenom okviru videćete izložbu stripa s Teslom u glavnoj ulozi i ekskponata u vidu neonskih lampi. Osim toga, izložbu će pratiti live acid psychodelic performans benda Zontag.

Među pomenutim neonkama naći će se par koje je je Tesla lično dizajnirao, kao što je lampa u obliku ćirilićnog natpisa "ЗMAJ" posvećena pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Bend Zontag čine dva iskusna muzičara, a to su Peđa Wolff Vuković (Igra staklenih perli) koji svira na elektronskim perkusijama i Vladimir Nedeljković Nedelja koji svira synth giraru i peva.

Izložba je, u suštini, urađena po stripu Energy and Light (2008) koji je pratio istomeni CD s muzikom Zontaga. Od muzike se čuje samo glas gitara i elektromagnetni talasi iz kosmosa

Zanimljiva je činjenica da je ova izlozba je prosla kroz vise zemalja: Nemačku, Austriju, Majđarsku, BiH, Grčku, Makedoniju, a posetila je i više muzeja kao što su Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej Grada Novog Sada, te Muzej Zmaj Jovan Jovanovic.

Više o ovom događaju i autorima možete pročitati ovde.
Zontag "O Tesli i psihodeliji"
Povezane teme: strip izložbe
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije