Stripoteka 1063 - Tajna istorija 6
13. mar 2010. @ 14:26  |  izdanja

Stripoteka 1063 - Tajna istorija 6

Na kioscima možete naći martovsko izdanje Stripoteke broj 1063. koja kao glavni strip donosi kompletnu šestu epizodu serijala Tajna istorija pod naslovom "Orao i sfinga".

Serijal Tajna istorija delo je francuskog scenariste Žan-Pjer Peco-a (Jean-Pierre Pécau) a na crteži je paralelno bilo angažovano nekoliko crtača. Ono što je zanimljivo je da su svi crtači sa ovih prostora: prva dva broja nacrtao je hrvatski crtač Igor Kordej, treći album je uradio tandem Gorana Sudžuka/Boban Savić Geto, četrvrti i peti broj je nacrtao mladi srpski crtač u usponu Leo Pilipović, dok je dva završna albuma nacrtao opet Igor Kordej.

Priča serijala, kako naziv stripa i nagoveštava, bavi se skrivenom istorijom ljudskog roda kroz obilje referenci na tzv. pseudomistične teme u rasponu od staroegipatskih i biblijskih mitova do teorija o svetskim zaverama i tajnim društvima. Obilje tema je povezano u svojevrsnu mešavinu fantastike i stvarne istorije, uz dinamičan ritam i egzotiku avanturističkog stripa.

Pored toga u ovom broju Stripoteke se nalazi i 29. nastavak serijala Braća Špageti, argentinskih strip majstora Carlosa Trilla i Dominga Mandafrine. Tu su i dopunski stripovi Redov Bili, Titef, Hogar i Billy The Pljuc.

Stripoteka košta 120 dinara i može se naći na svim kioscima.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije