Stripoteka
23. sep 2009. @ 09:37  |  izdanja

Stripoteka

Marketprint

Jedna od najznačajnijih i svakako najdugovečnijih strip revija na prostorima bivše Jugoslavije, Stripoteka, je ostala pomalo zapostavljena prilivom sve većeg broja albuma i posebno kiosk strip izdanja na našem tržištu.

Prvi broj Stripoteke je izašao početkom maja 1969. godine i uz dve duže pauze (druga pauza trajala 8 godina tokom devedesetih godina prošlog veka) izlazi do danas, svakog meseca. U periodu zlatnog doba stripa kod nas Stripoteka je predstavljala najrelevantniju strip reviju koja nas je vodila kroz serijale svih bitnih svetskih izdavača i autora, a u to vreme Novi Sad je definitivno bio najstripovskiji grad u SFRJ.

Trenutno je u prodaji septembarsko izdanje, Stripoteka broj 1057 u kojem možete naći serijale: Torgal: "Beleg prognanih" (crtež: Rosinski, scenario: Van Hamme), Braća špageti: "Mali veliki čovek" (scenario: Carlos Trillo, crtež: Domingo Mandrafina), Redov Bili (autor: Mort Walker), Titef (autor: Zep), Hogar strašni (autor: Dik Browne), Džoe Bar Tim (tekst i crtež: Stéphane Deteindre).

Izdavač je Marketprint iz Novog Sada, a pored redovno zastupljenih tematika i serijala (Torgal, Ratnici s Akbara, Lutka od slonovače, Tajna istorija, Lester Lokni itd.) na uvodnoj strani se može ponešto saznati i o svetskim trendovima i tendencijama u stripu, kao i o ostalim izdanjima Marketprinta.

Stripoteka je dokaz postojanja jeftinih, a kvalitetnih stripova i toplo ga preporucujemo onima koji nisu imali prilike da ga čitaju.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije