Sutra počinje Kragujevac Comic Con
21. jun 2017. @ 09:20  |  vesti

Sutra počinje Kragujevac Comic Con

Jedno od nama najdražih strip okupljanja u regionu poraslo je po značaju, ali i po formatu. Tako se Kragujevac Comic Con u "sedmoj rundi" proširio na još dva grada - Beograd i Novi Sad, dok je lista gostiju konferencije ovaj put prilično impozantna.

Tokom tri dana održavanja, Kragujevac Comic Con ugostiće majstore italijanske strip scene kakvi su čuveni scenarista serijala Dylan Dog, Claudio Chiaverotti (kasnije radio i na serijalima Brendon i Martin Mystère), Walter Venturi (Zagor, Tex, BRad Barron, Demian) i Cristiano Spadavecchia (Morgan Lost).

Naravno, tu je i domaća podrška koju čine: Marko Somborac, Bob Živković (ilustrcija levo), Milivoj Kostić, Velibor Stanojević i Stefan Katanić.

Pored pomenutog, na festivalu će biti upriličene brojne tribine, promocije, crtanje posveta, izložbe, stvaranje ulične umetnosti, aktuelna izdanja, koncerti i nagradni konkursi za strip i umetničku fotografiju.

Predviđeno je da se u okviru konferencije održe dva strip konkursa, jedan otvorenin po pitanju teme i žanra za koji se dodeljuje nagrada "Kragujevački pobednik", kao i konkurs za najbolju ilustraciju Zagora Te-Neja.

Zagrejavanje u Novom Sadu
Prvi program kragujevačkog festovala biće održan u Novom Sadu, takođe sutra, u četvrtak 22. juna, gde će klub Crna ovca ugostiti umetnike, stručnjake i publiku. Tom prilikom će specijalni gosti biti Zoran Stefanović, Nikola Dragomirović i Ilija Bakić.

O tome kako smo se proveli na prošlogodišnjem izdanju kragujevačkog festivala, pročitajte OVDE.

Ove godine nadamo se opet dobrom provodu!
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije