Svet stripa: novi projekti i podrška ministarstva
26. apr 2015. @ 13:32  |  vesti

Svet stripa: novi projekti i podrška ministarstva

Lepe vesti stižu iz Kragujevca! Organizacija Svet stripa danas se javila sa ovim obaveštenjem:

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da su nam po raspisanom javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za sufinansiranje projekata u kulturi odobrena sredstva za realizaciju dva projekta - u oblasti izdavačke delatnosti periodične publikacije iz oblasti umetnosti i kulture (po treći put za časopis "Kiša - revija dobrog stripa"); kao i u oblasti vizuelnih umetnosti i multimedije (petu godinu zaredom za projekat međunarodni strip konferencija "#KragujevacComicCon 2015.").

Osim toga, u saradnji sa Američkim kutkom, Svet stripa je tokom aprila počeo da radi na novoj Školi stripa i ilustracije.

Osnove nastavnog programa ove škole su upoznavanje sa svim elementima nastajanja jednog stripa kao što su crtež, scenario (dramaturgija), anatomija, scenografija, kadriranje, montaža, studija i kreiranje likova, kostimografija, story board, kroki, ilustracija, tehnike, materijali za rad, kao i teorija i istorija stripa.

Plan je da kroz praktičan rad polaznici postupno otkrivaju tajne i čari izrade stripa i ilustracije, kao finalnog proizvoda čitavog procesa. Takođe, predavači će se potruditi da polaznike upoznaju sa istorijom stripa i ilustracije, i da upute u određenu literaturu na osnovu individualnih afiniteta i sklonosti polaznika. Predavači u školi biće i Milan Jovanović, strip autor, grafički dizajner i Dobrica Vučković, akademski slikar i strip autor.

Više informacija o školi možete naći na njenoj Fejsbuk stranici.

Povezane teme: svet stripa, škola stripa
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije