Tangente / Omnibus
Klik za veću sliku

Tangente

0.0 (0)
Izdavač: Omnibus
Datum izdavanja: 08. mar 2012.
Scenario: Miguelanxo Prado
Crtež: Miguelanxo Prado
56 strana
Omnibus je ovog marta u prodaju pustio strip španskog autora Migelanča Prada. Prethodni album sa pričama o "večitom gubitniku“ Manuelu Montanu, približio je ovdašnjoj publici Pradov stil, a ovaj put imamo čast da se upoznamo sa jednim od najcenjenijih dela ovog autora, na čiji trad je u velikoj meri uticalo njegovo prethodno umetničko iskustvo, s obzirom da hje Prado karijeru počeo kao student arhitekture, a zatim se okušao kao pisac, te slikar.

"Tangente" je knjiga sastavljena od osam priča koje, svaka na svoj način, govore o međuljudskim vezama, i njihovoj dubini, ograničenosti i ultimativnoj nesavršenosti, dok se neke od njih opasno približavaju samom kraju. To su priče o umetnicima, funkcionerima, političarima... zapravo, o eliti – o onim osobama koje pripadaju višem sloju društva gde je teško povući jasnu crtu između stvaranja emotivne veze i veze iz interesa. 

Matko Vladanović, strip kritičar, o knjizi je rakao sledeće:

Možemo se samo nadati da današnji aktivisti nakon kojeg desetljeća neće u „Tangentama“ prepoznati priče o samima sebi. U tom smislu na „Tangente“ treba gledati kao na točku dodira dvaju svjetova, točku koja poprima karakteristike Borgesovog Alepha. U njima vidimo svijet kakav je nekad bio i kakav je u najvećoj mjeri i danas. Čak i ako se nova kulturna revolucija izjalovi, njeni protagnositi neće moći reći da ih njihovi očevi na to nisu upozorili. Pradove su „Tangente“ živi dokaz za to. One su trezven, inteligentan i pomalo melankoličan prikaz jednog prostor-vremena ispričan bez truna patetike i kao takve su veliko dostignuće europskog stripa.

Više informacija o ovom izdanju, o njegovi karakteristikama i tome gde se on može nabaviti, možete pročitati na zvaničnoj stranici izdavača. Za kraj bismo samo želeli da napomenemo da izdavačka kuća Omnibus ima u planu izdavanje još jednog albuma Migelanča Prada pod nazivom „Trag kredom“. 

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (7)

Izvorište noći
Manuel Montano

Portreti i recenzije