TV serija "The Walking Dead" uskoro kreće sa emitovanjem
11. sep 2010. @ 13:41  |  vesti

TV serija "The Walking Dead" uskoro kreće sa emitovanjem

Kultni strip serijal The Walking Dead nastavlja svoju dominaciju ovog leta. Posle osvajanja dve najprestižnije Američke nagrade za „najbolji strip serijal“, Eisner Awards i Harvey Awards, zombiji stižu i na TV ekrane.

Od kada je njeno snimanje najavljeno u maju ove godine, tv serija The Walking Dead, zasnovana na istoimenom strip serijalu koji je započet 2003. godine, privukla je ogromnu medijsku pažnju i probudila interesovanje i kod onih koji do sad nisu bili ljubitelji klasičnog zombi žanra. Razlog tome možemo naći u činjenici da ovu seriju producira televizijska mreža AMC u čijem se opusu do sad nalazi nekoliko kritički priznatih serija među kojima su Mad Men i Breaking Bad. Iako se ove serije međusobno dosta razlikuju po tematici koju zastupaju, sve ih vezuje visoki kvalitet i odlična produkcija, te stoga ne sumnjamo da će, bar u tom smilsu, The Walking Dead serijal biti odrađen bez premca.

Koliko će se serija držati originalne radnje iz stripa, za sad ne možemo da kažemo, ali utehu nam u svemu pruža činjenica da rediteljsku palicu drži Frank Darabont, reditelj kom iskreno verujemo, s obzirom da nam je tokom godina pružio neke od nezaboravnih filmskih ostvarenja poput The Shawshank Redemption i The Green Mile, a sudeći po njegovom afinitetu prema delu majstora strave Stephena Kinga, ne sumnjamo da će se snaći i sa ovom tematikom.

Koliko nam je poznato, serija će prevashodno biti usmerena na međuljudske odnose koji se ostvaruju na obroncima nama znane civilizacije, ali sudeći po oficijalnom trejleru, verujemo da će i stari zombiljupci biti zadovoljni količinom krvavih scena i mračnih, napetih momenta.

U seriji, kao i u originalnom stripu, priča prati malu grupu preživelih koji kreću na put preko američkog kontinenta u potrazi sa mestom izolovanom od napada zombija u kom žele da zasnuju svoj novi dom. Gledaoce koji do sada nisu pratil ovaj serijal, verovatno će u početku zbuniti izuzetna sličnost nekih scena iz prve epizode sa poznatim filmom Dannyja Boyla 28 Days Later. Kao odgovor na to pitanje, tvorac strip serijala Robert Kirkman tvrdi da je on zamisao o čoveku koji se budi iz kome i shvata da je svet preplavljen živim mrtvacima, imao još u toku kasnih devedesetih, ali da je ostao pri njoj čak i kada je 2002. godine pred publiku izašao Boylov film, jer je bio mišljenja da sam početak stripa nema velik uticaj na dalji razvitak priče.

Serija kreće sa emitovanjem, simbolično, u Noći Veštica, 31. oktobra na AMC kanalu. Ostaje nam samo još da vidimo da li će ispuniti mnogobrojna visoka očekivanja.FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
dj perhan @ 11. sep 2010. 14:23 #1
ko nije čitao strip neka ga potraži odmah, taman da se zagreje za početak serije. ovog meseca izlazi 77 broj.
0 0
PR0T0N @ 12. sep 2010. 00:15 #2
Zombiji polako ali sigurno postaju mainstream!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije