Uskoro u prodaji strip adaptacija romana "Konstantinovo raskršće"
25. mar 2012. @ 08:24  |  vesti

Uskoro u prodaji strip adaptacija romana "Konstantinovo raskršće"

Iz System comics-a stiže vest da će se u maju ove godine najverovatnije održati promocija sasvim novog stripa na kojem punom parom rade pisac originalne knjige Dejan Stojiljković i crtač Dragan Paunović. U pitanju je, naravno, adaptacija romana "Konstantinovo raskršće" koji je zabeležio ogroman uspeh na domaćoj sceni u poslednjih par godina.

Kako navode iz izdavačke kuće, radnja knjige i stripa će se u nekim strvarima razlikovati. Uz to, predviđeno je da se strip objavi u tri toma, a kako je već rečeno, prvi album će doživeti premijeru u maju.

Prošlog leta u intervjuu koji je objavljen na sajtu Art-Anima, Stojiljković je otkrio pojedine detalje vezane za ovo izdanje, a nagovestio je i to da je u planu filmska adaptacija ove popularne knjige. Tom prilikom izjavio je sledeće: "...strip je mojа ljubаv iz detinjstvа. Stogа sаm odmаh prihvаtio ponudu ljudi iz “Sistem komiksа” dа nаprаvimo trodelnu grаfičku novelu po motivimа romаnа. Jа pišem scenаrio, а Drаgаn Pаunović, koji je crtаo “Družinu Dаrdаneli”, sve to pretvаrа u niz sjаjno nаcrtаnih tаbli... Čitаoci će biti iznenаđeni, jer će biti nekih dodаtnih stvаri i rukаvаcа priče, kаo i tri dopisаne međuigre. Strip i knjigа neće biti bаš istа pričа, dostа će se rаzlikovаti."

Više o knjizi, stripu, njihovom autoru i još mnogo zanimljivosti možete naći na zvaničnoj stranici "Raskršća"

U nastavku teksta možete pogledati par tabli ovog još nedovršenog stripa.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije