Vraća se Sendmen
18. jul 2012. @ 08:48  |  vesti

Vraća se Sendmen

Prošlo je 24 godine od kada se Sandman (u našem prevodu – Sendmen) prvi put pojavio u na tržištu i zatalasao stripske vode. Pre par dana, na sveopšte iznenađenje, njegov tvorac, legendarni pisac i scenarista Neil Gaiman, najavio je povratak ovog serijala na velika vrata. Ova objava (koja predstavlja veliko iznenađenje za sve) desila se u San Dijegu, na Comic-Con-u, najvećoj strip (tačnije, popkulturnoj) konvenciji na svetu.

Vest je izazvala veliko oduševljenje na Vertigovom panelu. Tada je, takođe, objavljeno da će Neil Gaiman na ovom projektu sarađivati sa crtačem JH Williamsom, poznatom po radu na serijalu Batwoman. Ipak, budući mini-serijal svetlo dana će ugledati tek sledeće godine. Naime, s obzirom da je prvi broj Sendmena izašao u novembru davne 1988. godine, Vertigo i Gaiman su smislili da bi bilo vrlo zgodno kada bi se nastavak objavio tačno 25 godina od prve pojave ovog serijala na tržištu.

Za one koji (nažalost) nisu upoznati sa serijalom Sendmen, moramo reći da se radi o izuzetno ambicioznom projektu koji je Gaiman, zajedno sa mnogobrojnim crtačima sa kojima je sarađivao tokom godina, uspešno pretvorio u stvarnost. Uz to, Sendmen je jedna od retkih grafičkih novela koje su uspele da se nađu na Best Seller listi uglednog časopisa The New York Times, a koje je ostvarila neverovatan (i zaslužen) uspeh, kako kod kritike, tako i kod publike. Malo je reći da je upravo ovo delo pomerilo kurs kojim se dotadašnja strip scena kretala i to najviše u smislu stripske naracije, koja je u ovom stripu izuzetno slobodna, ali i užasno ubedljiva. U Sendmenu se susreću dva različita sveta i stvorenja koja su starija i moćnija od svega u našem univerzumu. To je sudar jave i sna, surove realnosti i bezgranične mašte. Pre svega, umetničko delo sa kojim bi svako trebao da upozna.

U nastavku teksta pogledajte video kojim je Gaiman (koji nije bio prisutan u San Dijegu) poručio srećnu vest.

Na svom blogu, Gaiman je napisao da mu je istog momenta kada je snimio ovaj video pao velik teret s leđa, s obzirom da proteklih 18 meseci dok je radio na scenariju za ovaj mini-serijal, nikome nije smeo ni da pisne o tome o kakvom se projektu radi. Pisac kaže da je posle svih ovih godina od završetka serijala ipak ostala još jedna neispričana priča, a to je ona koja govori o tome kako je Sendmen ostao zarobljen i kako je izgubio svoju snagu i moći. Samim tim, novi brojevi odvešće nas u vreme pre događaja koji su se odigrali u Sendmenu #1.

Na kraju pogledajte prvi objavljeni crtež iz novog mini-serijala.

Povezane teme: sandman, sendmen, neil gaiman, vertigo
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
Reka @ 19. jul 2012. 12:10 #1
... ko ce da ceka do sledece godine..
Samo ne razumem zasto su umetnuli masonske piramide na ovaj crtez al ajde...
0 0
lol (neregistrovan) @ 21. jul 2012. 00:18 #2
masoni su super !
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije