Svetska premijera domaćeg ostvarenja Inkarnacija obeležila četvrti dan Cinema City festivala
29. jun 2016. @ 13:28

Svetska premijera domaćeg ostvarenja Inkarnacija obeležila četvrti dan Cinema City festivala

Četvrti dan 9. Cinema City internacionalnog filmskog festivala obeležilo je deset filmskih projekcija pred prepunim salama i otvorenim bioskopima na pet različitih lokacija. Svetska premijera debitantskog domaćeg ostvarenja Inkarnacija Filipa Kovačevića do poslednjeg mesta ispunila je gledalište SKCNS Fabrika Open Air bioskopa, a publika je nakon premijere pozdravila celokupnu ekipu filma. Večeras nas na istom mestu očekuje još jedna premijera debitantskog ostvarenja Otvorena Momira Miloševića, koje će biti prvi put prikazano pred novosadskom publikom. U 23h na SKCNS Open Airu, ne propustite prikazivanje filma Ne spuštaj roletne, Nemanje Babića o "Festivalu uličnih svirača", koji se ove godine održava po 16. put, od 1. do 3. septembra, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu.


Prethodna četiri dana festivala Cinema City obeležile su ispunjene projekcije, aplauzi nakon filmova, zaokruživanje filmskih favorita na festivalskim satnicama, prepričavanje i preporučivanje pogledanih ostvarenja. Novi uzbudljiv festivalski dan je pred nama u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, te pozivamo publiku da, do subote, 2. jula, iskoristi jedinstvenu priliku da pogleda brojna filmska ostvarenja.

Peti dan, bez imalo umora, sa podjednakim entuzijazmom za kvalitetnim filmom i jedinstvenim festivalskim Cinema City iskustvom, počinje u 18h, na lokaciji Indoor Cinema, filmom Jana Gasmana S ljubavlju Evropa i smeštajući nas na obode kontinenta, među 4 para koji se bore sa ekonomskim, međusobnim i ličnim problemima. Na istoj lokaciji u 20h stiže animirano-dokumentarnia priča Četiri pasoša Mihajla Jevtića o emigraciji, Jugoslaviji i ličnom snalaženju u tom prostoru i vremenu. Ne zaboravite filmove kategorije Up to 10.000 bucks u Indoor cinema od 22h koji plene svojom jednostavnošću, komičnošću, ali izgovaraju i velike istine. Pogledajte: Ne pričamo o vama nego o deci, Uporni snovi, Pakao, dok će od 23h uslediti naknadna projekcija filma WiNWiN.

Na lokaciji Amstel Open Air Cinema uživaćemo uz Kaliforniju, viđenje adolescenskih problema iz ugla Marine Person, film koji pored odlične priče i glume karakteriše i fenomenalan saundtrek, dok od 23h sledi Eva Nova, film Marka Škopa o drugoj šansi za život nekada čuvene glumice i lečene alkoholičarke.

Na velikom platnu SKCNS Fabrika Open Air Cinema u 21h predstavjamo sa nestrpljenjem očekivanu novosadsku premijeru - film Momira Miloševića Otvorena - o prijateljstvu dve devojke i borbom za njihovom posebnosti u jednoličnoj okolini, koja je prema rečima selektora Petkovića rađena u najboljem maniru Dejvida Linča. U glavnim ulogama su debitantkinja Milena Đurović i mlada Jelena Puzić (Pored mene, Vlažnost), koje su ostvarile veoma upečatljive uloge. Od 23h ne propustite priliku da pogledate kratkometražni film o jedinstvenom novosadskom festivalu - Ulični svirači, pod nazivom Ne spuštaj roletne u režiji Nemanje Babića na istoj lokaciji. Povodom ove projekcije publici će se obratiti organizatori oba festivala, i najaviti međusobnu kreativnu saradnju. Nakon ovog kratkometražnog ostvarenja, počinje žurka o zagrebačkim, ali i francuskim diskotekama u filmu Pola stoleća diska, Zvonimira Rumboldta.

Za ljubitelje i poštovaoce muzike i umetnosti Zapadnog Berilna ‘80ih u Firchie Think Tank u 21h stiže dokumentarac B-film: Požuda i zvuk u Zapadnom Berlinu koji svedoči o ovoj kulturi i otkriva mnoge detalje o velikim zvezdama koje su tu nastale. Nakon ovog sjajnog ostvarenja selekcije Planet Rock, uslediće nova Cinema City žurka za koju će večeras biti zadužen FLIP.

Povezane teme: Cinema City
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)