The Chemical Brothers oživljavaju londonsku galeriju Tate Modern
11. okt 2006. @ 17:01

The Chemical Brothers oživljavaju londonsku galeriju Tate Modern

Bendu Chemical Brothers je potreban novi izazov; za 10 godina muzičke produkcije, Tom Rowlands i Ed Simons su prodali 9 miliona primeraka svojih 5 albuma; pomogli su u stvaranju scene 'Big Beat' tokom 90-ih godina; sarađivali su sa svima od Andy-ja Weather-a do New Order; i svojim nastupma kreirali jedne od najuzbudljivijih live setova u svetu dance muzike. Sada, dvojac želi da se okuša u svetu umetnosti i, zahvaljujući galeriji The Tate Modern u Londonu, imaju priliku.

1. septembra, The Chemical Brothers i Tate Modern su pokrenuli novi ambiciozni projekat, pod nazivom 'Tate Tracks'. Tokom narednih meseci, veliki broj izvođača, uključujući ljude kao sto su The Klaxons i Roll Deep, imaće priliku da produciraju jedinstvenu muziku koja je inspirisana umetničkim delima iz kolekcije u galeriji. Rezultirajuća pesma će moći da se čuje ispred dela koje ju je inspirisalo.

The Chemical Brothers su imali tu čast da budu prvi izvođači koji će producirati nešto, i oni su u tu svrhu izabrali skulpturu Jacob-a Epstein-a “Torso in Metal” iz 1913-14. godine. Poznata pre svega kao modernistička skulptura iz prve polovine 20. veka, Epstein-ov stil rada je imao poseban odjek na The Chemical Brothers. Epstein je stvarao umetnost od onoga što je on smatrao simbolima modernog doba, kao što su brzina, tehnologija i mašinerija, i tačno ovi kvaliteti su bili ti koji su privukli elektronski duo: "Izgledalo je tako dinamično, moćno i moderno - izgledalo je tako techno... Skulptura poseduje osećaj pokreta. Želeli smo da uhvatimo taj skriveni osećaj sile koju figura poseduje."

Ostvarenje The Chemical Brothers će moći da se čuje do kraja meseca, a u narednom periodu ce učestvovati i drugi izvođači.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)