Cinema City predstavlja tri muzička heroja na velikom platnu: Džimi Pejdž, Edž i Džek Vajt
03. avg 2013. @ 16:51

Cinema City predstavlja tri muzička heroja na velikom platnu: Džimi Pejdž, Edž i Džek Vajt

Jimmy Page iz grupe "Led Zeppelin", Edge iz legendarnog benda U2 i Jack White iz "The White Stripes"! - neverovatne muzičke karijere i talenti koji stoje iza ova tri muzička superheroja, dovoljno su jak poziv na gledanje Gugenhajmovog dokumentarca "It Might Get Loud" koji će biti prikazan na ovogodišnjem izdanju festivala Cinema City koji se održava od 26. avgusta do 2. septembra u Novom Sadu.

Sat i po fantastičnog džemovanja, otkrivanja inspiracija, tajni kako izvući najfiniji zvuk na gitari i sećanja na prva buđenja strasti prema muzici. Ovaj film predstavlja intimni portret trojice muzičara, njihovog poimanja (savršenog) instrumenta, pristupa sviranju i njihovog sadašnjeg života. Film oskarovca Dejvisa Gugenhajma uspeće da u nama probudi entuzijastičan osećaj i možda zaboravljenu misao da nikada nije kasno da ostvarimo san i postanemo "rock star"!

Film "It Might Get Loud" sa velikim uspehom predstavljen je u zvaničnim selekcijama prestižnih festivala: Berlin, Sandens i Toronto. Ovog leta, posetici festivala Cinema City moći će da uživaju u ovom odličnom ostvarenju nagrađivanog reditelja Dejvisa Gugenhajma.


Povezane teme: Cinema City, Jack White
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)