U petak počinje festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval"
12. avg 2015. @ 16:17

U petak počinje festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval"

Vrata Samba karnevala otvaraju se u petak, 14. avgusta!

Međunarodni, šesti po redu festival „Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće otvoren u petak 14. avgusta sa početkom u 20 časova na SKC Brodu Teatru (levo od mosta Duga)!


Festival će otvoriti promocija dve knjige kroz koje će se našoj publici Brazil predstaviti na jedan nov, istraživački i kreativan način. U pitanju su putopis “Brazil–zemlja budućnosti” Štefana Cvajga u izdanju Službenog glasnika i zbirka pesama “Izabrane pesme” Vinisijusa de Moraesa, pesnika bosa nove u izdanju Ambasade Brazila u Beogradu.

Nakon promocije sledi muzičko zagrevanje vrsnog poznavaoca brazilskog zvuka DJ Dub Duba da bi potom usledila prezentacija kapuera kluba “Senzala” iz Novog Sada.

Kao svojevrsna atrakcija, isto veče na scenu Broda Teatra izaći će Bloco X – muzičko udruženje koje okuplja najbolje samba perkusioniste iz cele Evrope. Ovaj sastav koji broji preko 40 učesnika ima za cilj da najboljim perkusionistima i sličnim muzičarima pruži priliku da sviraju zajedno a u petak, na otvaranju Festivala, izvešće takozvane „pagode“ (pagođe) ili vrstu sambe koja se svira uz melodijske instrumente. Veče zatvara novosadska škola samba udaraljki “Sambansa” koja kao pionir u regionu uspešno radi već devet godina.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)