Wu-Tang Clan dobili kvart u Njujorku
06. maj 2019. @ 14:09

Wu-Tang Clan dobili kvart u Njujorku

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku, koje su im odale počast kakva se retko viđa. Mnogi tek posle smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen ceo jedan kvart.

Nekoliko ulica koje čine Park Hil, četvrt njujorškog Stejten Ajlenda, jednog od pet delova ove metropole, od sada službeno nose ime "Wu-Tang District", u čast jedne od najvećih grupa u istoriji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta.
Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko veće Njujorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika, uz članove Wu-Tang Clana: "Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost da odamo počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten Ajlend na internacionalnu mapu” - izjavila je za medije gradska odbornica Debbie Rose i dodala - "Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rep i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali". Raekwon The Chef na svom je Facebooku podelio video snimak otkrivanja table uz reči: “Hvala Stejten Ajlend, Njujork."


Wu-Tang Clan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svetske turneje kojom obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rep albuma - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)". Njihov nastup na Addiko Tesla bini u subotu 25. maja biće ekskluzivan za celu Centralnu, Južnu i Istočnu Europu. Osim najveće hip hop grupe u istoriji, u prekrasnu lagunu Stella Maris u Umagu dolaze i vodeći elektronski izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, globalni hitmejker Mahmut Orhan, techno zvezde nove generacije Ilario Alicante i Enrico Sangiuliani, vrh regionalne muzičke scene koju predvode Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Vojko V, Krankšvester, Marko Nastić, Petar Dundov, Fox, High5, Nola i mnogi drugi.
Povezane teme: Wu-Tang clan
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)