Wu-Tang Clan na Exitu 07
17. feb 2007. @ 23:49

Wu-Tang Clan na Exitu 07

Jedna od najuticajnih američkih hip hop grupa Wu-Tang Clan nastupiće 15. 7. u nedelju na glavnoj festivalskoj bini. Wu-Tang će na Exitu nastupiti u originalnoj postavi: Method Man, Ghostface Killah, RZA, GZA the Genius, Raekwon, Masta Killa, U-God, Inspectah Deck & DJ Mathmatics i ovoj postavi fali, deveti originalni član grupe, pokojni Ol' Dirty Bastard.

Ovo je prava prilika da vidimo i čujemo Wu-Tang Clan jer su za leto najavili novi album, 8 Diagrams, na kom će jedna pesma biti posvećena Ol’Dirty Bastardu od koje se očekuje da će biti pravi hit.

Inspirisani kinematografijom Hong Konga, stripovima, filmovima osamurajima i lokalnim slengom mnogobrojni članovi ovog sastavanapravili su revoluciju u rep muzici sredinom devedesetih godina. RZA,GZA i Ol’Dirty Bastard bili su toliko fascinirani istočnjačkimborilačkim veštinama da su ime grupi dali prema filmu sa početkadevedesetih „Shaolin and Wu Tang“.

Rasturena ekipa devet MCijeva pojavila se na sceni i timepreokrenula dotadašnji hip hop koncept. Ideja je bila da se okupe kakobi izdali prvi album a potom da urade što više pojedinačnih projekata,kako bi svi postali zvezde, što su i postigli. Wu-Tang Clan su radilisa imenima kao što su Mary J. Blige, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino imnoga druga.

Wu-Tang Clan ne bave se samo muzikom već i muzičkom i video produkcijom, modom..
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)