'Zlo ne spava – iz pasaža u pasaž' - slem poezija u Novom Sadu
22. avg 2014. @ 20:45

'Zlo ne spava – iz pasaža u pasaž' - slem poezija u Novom Sadu

Novosadski i beogradski pesnici i pesnikinje nastupiće 22. avgusta u pasažu Šok zadruge u Novom Sadu, na večeri koju slem grupa Poezin organizuje pod nazivom 'Zlo ne spava – iz pasaža u pasaž'.

'Sve se uklapa u ovaj kontekst, novo poglavlje, petoletka, dekada, 9 meseci, naša budućnost i pokušaj da se prilagodimo. Realnost će se zvati ZLO NE SPAVA', izjavio je tim povodom Nikola Džafo, novosadski umetnik i osnivač Šok zadruge (ex Art klinike).

Iz Beograda će nastupiti: Marija Obradović, Dragana Nikolić, Tamara Rakić, Aljoša Dražović, Milan Mijatović i Radovan Božović, a iz Novog Sada: Nikola Oravec, Danilo Bajčeta i Jovan Živković.

Uz nastup slemera, veče u pasažu Šok zadruge obuhvata i promociju 'kriminalnih dosijea' (zatvorskih kartona) pesnika i pesnikinja, a potom i svirku u pivnici Gusan, gde će nastupiti Panta Siklja Nafta tribute bend, najavio je Poezin.

U Novom Sadu će, inače, u okviru devetog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, koji organizuje Društvo književnika Vojvodine, 28. avgusta biti održano i takmičenje u slem poeziji i izbor najboljeg slem pesnika Srbije.

Takmičenje će biti održano u kafeu 'Bistro', a pobednik će biti izabran glasanjem publike i stručnog žirija (Branislav Živanović, Minja Bogavac i Dragan Babić).

Na konkurs za takmičenje stigli su radovi dvadesetak kandidata, a u polufinale su izabrani: Vladimir Blagojević (1992, Beograd), Milan Mijatović (1972, Beograd), Damir Nedić (1984, Kragujevac), Dragan Radovančević (1979, Sremska Mitrovica), Siniša Rudan (1978, Beograd), Deana Sailović (1971, Sremski Karlovci) i Marjan Todorović (1979, Niš).

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)